דג הסלמון נחשב לאחת המנות הפופולריות ביותר, הודות לטעמו העשיר והיכולת שלו להתמזג עם כל כך הרבה טעמים שונים. אפייה בתנור היא אחת הדרכים הקלות להכנת סלמון, והבחירה בתיבול או בציפוי הנכון, יכולה להפוך אותו למשהו יוצא מן הכלל. לפניכם רשימה של תיבולים וציפויים מומלצים ביותר, שיעשירו את טעמיו.
תיבול סילאן וסויה
שילוב הסילאן והסויה יחד הופך אותם למרינדה המציעה גם מתיקות וגם מליחות אשר יחד מעשירים את טעמו של הסלמון. הוסיפו למרכיבים אלו גם שום טרי כתוש וג’ינג’ר טרי מגורד והשרו את נתחי הסלמון כ- 30 דקות. לאחר מכן, סדרו את הנתחים בתבנית אפייה, מזגו מעליהם את המרינדה שנותרה והכניסו לתנור. המרינדה תיצור מעל הסלמון שכבה מקורמלת המדגישה את טעמיו העשירים.
ציפוי עשבי תיבול וחרדל דיז’ון
סלמון בתנור בשילוב ציפוי של עשבי תיבול וחרדל, מעניק לו פריכות קלה וטעם רענן. מומלץ להשתמש בחרדל דיז’ון גרגירים כדי לקבל טעמים עמוקים יותר של החרדל. במחלקת עשבי התיבול נמליץ לכם לשלב פטרוזיליה, רוזמרין ותימין עם מעט שום טרי כתוש ושמן זית. מרחו את התערובת על דג הסלמון והכניסו לתנור.
ציפוי פרמזן ופירורי לחם
אם דווקא ציפוי קראנצ’י עשיר במרקמים וטעמים מלוחים מעודנים הוא מה שאתם מחפשים, זה הציפוי בשבילכם. ערבבו גבינת פרמזן מגוררת עם פירורי לחם, אבקת שום גבישי ופטרוזיליה קצוצה. צפו את הסלמון בתערובת והכניסו לאפייה. הפרמזן והפירורים יחד מקבלים מרקם פריך מיוחד ויוצרים ביס מאוזן בין ציפוי פריך חיצוני לבין רכות פנימית של הדג.
ציפוי חמאת שום ודבש
חובבי טעמי חמאה? בצדק! החמאה היא אחד המרכיבים הנהדרים ביותר שקיימים במטבח ואם מוסיפים לה שום, הרי זה משובח! שילובו של הדבש עם חמאת השום יוצר שילוב נהדר של מתיקות, מליחות ועומק טעמים. ערבבו חמאה רכה עם שום כתוש וזלפו דבש בנדיבות, מרחו את הסלמון והכניסו לתנור. רגע לפני שאתם שולפים אותו החוצה, שימו את התנור במצב גריל ל-2 דקות, כך שיתקבל ציפוי מתוק ומעט צרוב עם מרקם חלק וטעים שמתמזג באופן מושלם עם הדג.
ציפוי קריספי של שומשום ופרג
שילוב מעניין במיוחד הוא זה שמציע הציפוי של השומשום והפרג, יחדיו הם מעניקים מרקם קראנצ’י במיוחד ואף מעניקים לדג מראה מיוחד ויפהפה. ערבבו שומשום לבן עם שחור והוסיפו פנימה גם פרג טחון, תבלו עם מעט מלח ופלפל וצפו את הדג לפני האפייה. כשתוציאו את הדג יתקבל מראה פסיפס מרשים בגוונים של לבן ושחור השזורים זה בזה עם טעם אגוזי עדין וניחוח משגע.
תיבול בלימון, שמן זית ושום
תיבול קלסי, קל, פשוט ובעיקר טעים ומרענן, תיבול של שמן זית, מיץ לימון ושום הוא בחירה מושלמת. ערבבו מעט מיץ לימון טרי, זלפו שמן זית איכותי והוסיפו שום טרי קצוץ, מרחו היטב על נתחי הסלמון והכניסו לתנור. תוכלו לקשט את הנתחים עם פלחי לימון שיוסיפו חמצמצות נעימה לצד טעמו העמוק והארומטיות שמוסיף השום.
ציפוי פיסטוק קצוץ ופסטו
להכין ציפוי של פיסטוקים קצוצים יעניק לדג הסלמון שלכם טעמים נהדרים לצד גווני ירוק מגרים במיוחד, כאשר הם משולבים עם פסטו טרי. ערבבו פיסטוקים קצוצים גס עם פסטו טרי שזה עתה הכנתם, שבו כבר יש אגוזי מלך, צנוברים, שמן זית, שום כתוש ופרמזן, תבלו עם מעט מלח, ומרחו שכבה נדיבה על הסלמון לפני האפייה. הציפוי יהפוך לפריך ויעניק לדג מראה יפהפה, ניחוח נהדר וטעם מדהים.