תביעה נגד משרד הביטחון, מאפשרת לאלו שנפגעים במהלך השירות לקבל אחוזי נכות, פיצויים כספיים, הקלות בתשלומים וסיוע רפואי. הדרך לקבלת ההכרה עוברת במספר שלבים, כולל ועדה רפואית של משרד הביטחון. אם אתם מתכננים להגיש תביעה חדשה או לערער על תוצאות תביעה, אתם צריכים עורך דין לצידכם. מטה נפרט על שלבי התביעה וכיצד עורך דין משרד הביטחון יעזור לכם לקבל אחוזי נכות.
ועדה רפואית משרד הביטחון: קבלת אחוזי נכות
בשלב האחרון של תביעות נגד משרד הביטחון מתכנסת ועדה רפואית, שקובעת אחוזי נכות בהתאם לחומרת מצבו של התובע. לפני שמגיעים לשלב הזה צריך להגיש תביעה רשמית נגד משרד הביטחון באופן הבא:
- איסוף מידע רפואי רלוונטי: בין אם מדובר בפגיעה גופנית או נפשית (פוסט טראומה) צריך שיהיה לכם גיבוי מתועד לפגיעה שחוויתם. עליכם לאסוף מסמכים רפואיים שמציגים את הפגיעה הגופנית/נפשית של התובע ולמלא טופס תביעה של משרד הביטחון. את המסמכים וטופס התביעה מגישים לקצין התגמולים של משרד הביטחון במחוז הרלוונטי.
- בדיקת התיק על ידי משרד הביטחון: קצין התגמולים בודק את התביעה ובוחן האם יש ייתכן שישנו קשר בין השירות שלכם ובין הפגיעה שחוויתם. במידה שכן, התיק עובר לבדיקה של מומחים מטעם משרד הביטחון. המומחים הם רופאים או פסיכולוגיים שבוחנים את התיק ובודקים האם אכן יש קשר סיבתי בין הפגיעה ובין השירות. במקרים מסוימים תתבקשו לבצע בדיקות נוספות כדי להבהיר את המצב וכדי שניתן יהיה להמשיך עם התביעה.
- ועדה רפואית: במידה ונקבע שישנו קשר בין השירות שלכם ובין הפגיעה שחוויתם, התיק יעבור לוועדה רפואית. תפקידה הוא לקבוע אחוזי נכות בהתאם לממצאים של המומחים, וגם במעמד הזה ייתכן שתעברו בדיקות על ידי חברי הוועדה.
התמודדות מול ועדה רפואית של משרד הביטחון
הוועדה הרפואית של משרד הביטחון מכריעה מה יהיו אחוזי הנכות שיקבל התובע. האחוזים האלו הם בעצם שקלול של מספר גורמים, לרבות סוג הפגיעה, החומרה שלה והשפעתה על תפקודו של התובע. במעמד הזה הנתבעים יישאלו כיצד השגרה שלהם נפגעה, מה הם חווים, מה מגבלותיהם, ושאלות חשובות נוספות להערכת מצבם.
לרוב הוועדה מורכבת ממזכיר ועדה ורופא שמתמחה בתחום התביעה. אם למשל אתם סובלים מנכות ברגל כתוצאה מהשירות שלכם, הרופא בוועדה יהיה אורתופד מטעם משרד הביטחון. לאחר דיון ושקלול של כל הגורמים הרלוונטיים, הוועדה תחליט על אחוזי נכות. מסקנותיה יעברו לקצין התגמולים, והתשובה תימסר לתובע תוך כשלושה חודשים. ניתן לערער על ההחלטה תוך 45 יום ממועד קבלת ההודעה על אחוזי הנכות שהוועדה קבעה.
אחוזי נכות משרד הביטחון: כמה פיצויים תקבלו?
אחוזי הנכות שנקבעים על ידי ועדה רפואית משרד הביטחון משפיעים במידה רבה על מה שתקבלו:
- אחוזי נכות 9%-0%: לא מזכים בפיצויים כלל.
- אחוזי נכות 19%-10%: מזכים בפיצוי כספי חד-פעמי.
- אחוזי נכות 20% ומעלה: מזכים בפיצוי חודשי קבוע (56.2 שקל לכל אחוז. נכון לשנת 2024). בנוסף, התובע יכול להיות זכאי לפיצויים נוספים, כמו הנחות בתשלומי חשבונות, טיפולים רפואיים על חשבון משרד הביטחון, ייעוץ נפשי, ועוד.
ההבדל בזכויות שמקבלים עם אחוזי הנכות השונים הוא עצום. אחוז בודד יכול להוות הבדל בין אי-קבלת תגמולים ובין פיצויים שיעזרו לכם להתמודד עם הנכות כמו שצריך. תביעה נגד משרד הביטחון היא צעד חשוב לקבלת ההכרה, אבל התוצאות שלה יכולות להשתנות בהתאם להתנהלות שלכם, ולכן ייצוג עם עורך דין משרד ביטחון מקצועי היא חיונית.
למה אני צריך/ה עורך דין משרד הביטחון?
ממש כמו בתיקים אזרחיים, גם בתביעות נגד משרד הביטחון יש דקויות שאנשים מין השורה לא מכירים. איסוף מסמכים, ביצוע בדיקות נוספות, התנהלות מול הגורמים השונים במשרד הביטחון וייצוג מול הוועדה הרפואית כולם מתנקזים לאחוזי הנכות שתקבלו. עורך דין משרד ביטחון מקצועי מכיר את כל הצדדים הרלוונטיים לתביעה באופן יסודי.
עו”ד מקצועי יעזור לכם להגיש כתב תביעה בצורה הנכונה, ינווט אתכם לאורך הדרך וייצג אתכם מול הוועדה הרפואית. במקרים רבים אנשים לא מקבלים את הזכויות שלהם בגלל שהם לא מכירים כיצד המערכת עובדת. עו”ד עם ניסיון ידע בדיוק מה לעשות, והוא יקרב אתכם לתוצאות הרצויות.
במשרד עורכי דין ידידיה בלומהוף תמצאו לא רק איש מקצוע אחד, אלא צוות של עורכי דין משרד הביטחון. עו”ד בלומהוף, שחווה על בשרו פגיעה במהלך שירותו הצבאי, מייצג אנשי כוחות ביטחון שנפגעו במהלך שירותם. החל מאיסוף המידע הרפואי, דרך הגשת התביעה ועד ייצוג מול הוועדה הרפואית, עם משרד עו”ד בלומהוף תקבלו ייצוג מקצועי לאורך כל הדרך.
המשרד מלווה את לקוחותיו בתביעות וגם בערעורים – עד לקבלת התוצאה ההוגנת ביותר. הכרה במעמד ממשרד הביטחון והפיצויים הנלווים לה יכולים לעשות הבדל עצום עבורכם. אל תהססו ופנו לייעוץ וייצוג מקצועי שיאפשר לכם לממש את זכויותיכם במלואן.