זהב לזהב – עיצוב מושלם לגיל השלישי

תוכן שיווקי

הגיל השלישי, המתייחס לכל מי שיצא לגמלאות, מכונה גם גיל הזהב, הודות ליופי ולשלווה שמגיעים עם הגיל הזה: היציאה לפנסיה, ההתמקדות בתחביבים ובפעילויות פנאי ובחיבור למשפחה. כל אלו מספקים שפע של רגעים יפים ואפשרות לארגון,  לתכנון ולהתאמה מחדש של הסביבה הביתית. אם גם אתם לפני פרישה ומעוניינים לשדרג את חוויית המגורים שלכם, עידן  סמרי יהלום אדריכלית, המתמחה בתכנון זהב לגיל השלישי מראה כיצד ניתן לעצב את הסביבה הביתית בהתאם לצרכים החדשים ולהרגלים המשתנים המאפיינים גיל זה. 

“עיצוב יוצר תרבות. התרבות מעצבת ערכים. הערכים קובעים את העתיד”, כתב רוברט ל. פיטרס. “עיצוב חווית מגורים לבני הגיל השלישי היא התמקצעות ספציפית לפלח הזהב באוכלוסייה ויש ליישמה בעדינות, בקשב ובכבוד”, מוסיפה עידן. 

גיל הזהב מזוהה עם קבוצת גיל חזקה שלה חוכמת חיים, ידע עשיר וניסיון, המקנים כישורים ויכולות שונות. בתכנון לגיל זה, נתייחס לנקודות הבאות:

  • לצד הטעם האישי, ההעדפות והבחירות שגובשו במהלך השנים. הגיל מביא עמו גם שינוי מבורך – יכולות כלכליות שלא היו בעבר, ושמאפשרות כעת לממש את הרצונות והחלומות.
  • ליהנות ממה שיש, ולהתאים את המוכר והקיים. בתכנון יצירתי וחשיבה חיובית ניתן לבחור ולהחליף מיקום, או להוריד קיר; חדר מסטר בבית דו קומתי יכול להיות ממוקם בקומת המגורים הראשית; שולחן אוכל יכול להיות רחב וגדול, ולייתר את הצורך בהרחבה או בהזזה בעת אירוח המשפחה; הגיל הביולוגי רק משנה את אופן ביצוע המשימות היומיומיות, לכן סביבת מגורים מותאמת, תאפשר לשמור על חיים פעילים ועל שגרת יום נוחה.
  • האטה בקצב החיים הסואן תאפשר להיות יותר בבית וליהנות מהרגעים הקטנים של היום; ביטול של מעברים ודלתות, והצמדת פונקציות כמו חדר מגורים ומטבח, תוך שמירה על הפרדה בשימוש, בוויזואליות ובעיצוב, תיצור מקום נעים לשהות בו או לארח. 

תחושת נוחות בלתי אמצעית בחלל הביתי לצד נוחות ופונקציונליות מותאמת גיל.

תכנון ועיצוב: עידן סמרי יהלום | צילום: הגר דופלט

כדי לתכנן כראוי חלל מגורים עבור בני הגיל השלישי חשוב לבחון את אורח חייהם, החלומות וטעמם האישי של הדיירים. באמצעות דיוק של הצרכים הפונקציונליים לצד ההעדפות האסתטיות ניתן לבנות פרוגרמה לחלל. לדוגמא: חדר רב תכליתי בצמידות לחדר רחצה אורחים יכול לשמש לפעילויות מגוונות במשך השבוע; ספרייה משולבת מידוף לתצוגת אוסף שעונים; עמדת מחשב לעבודה ומחקר/משחק; אופני כושר לפעילות ספורט, וכו’. 

מרחב פתוח לתנועה נוחה וחופשית 

תכנון ועיצוב: עידן סמרי יהלום | צילום: הגר דופלט

כמו בכל פרויקט של אדריכלות ועיצוב פנים, בשיפוץ נכס קיים יש לבחון את כלל הפרמטרים הפיזיים של הנכס מבחינת התאמת המערכות והתשתית. בעיצוב לבני הגיל השלישי, מתווסף היפוך של חלוקת שעות השהות בבית: הרבה משעות היום נמצאים בבית ולעתים אף מספר ימים ברציפות. ולכן הדגשים יהיו על תנאי השטח והסביבה:

  1. הקשר בין פנים לחוץ. 
  2. כיווני אוויר וכניסת אור טבעי.
  3. דרכי ההגעה והנגישות לבית.
תכנון ועיצוב: עידן סמרי יהלום | צילום: הגר דופלט

בהמשך בתכנון עיצוב הפנים מתחילים בדיוק, התאמת מידות, ושימוש בחומרי גלם איכותיים המאפשרים שימוש בטיחותי. טקסטורות ופלטת צבעים שייצרו ביחד בית באווירה שלווה, בטוחה ומפנקת; תכנון מעברים מרווחים; בחירת ריהוט נוח לשימוש ומיקומו כך שלא יבלוט ויהווה מפגע בהליכה היומיומית בין מקום למקום; שימוש במאחזי יד וידיות; נישה פתוחה משולבת בארון לטלפון לחצן מצוקה למד”א; ועוד.

תכנון ועיצוב: עידן סמרי יהלום | צילום: הגר דופלט
תכנון ועיצוב: עידן סמרי יהלום | צילום: הגר דופלט

הסגנון Japandi – כקונספט עיצובי לגיל השלישי

בתכנון, קיים עיקרון עיצובי המכונה משולש הזהב, שמבוסס על שלושה אלמנטים: תכנון פונקציונליות, נוחות ואסתטיקה. הסגנון הג’פנדי מיישם את העיקרון הזה על ידי שילוב של שני עיצובים שונים: הסקנדינבי והיפני.

העיצוב הסקנדינבי – כרעיון מטרתו לעשות שימוש בכמה שפחות פריטים ורהיטים, על מנת ליצור מרחבים נקיים ופתוחים בהם יוכל האור הטבעי להתבלט. במדינות סקנדינביה הקרות וחסרות האור הטבעי בחרו ליצור מראה מעוצב עם חיבור לטבע, עם דגש על פונקציונליות.

העיצוב היפני  – האסתטיקה היפנית מקדשת את המינימליזם ורואה יופי בפשטות שבטבע ובבית less is more, וסינון המוצרים והחפצים לאלו שהכרחיים ונחוצים.

כמו יינן שמשלב מספר זני ענבים ויוצר blend –  ובצורה סינרגית משלב בין היתרונות של הזנים ומחפה על חסרונותיהם, כך גם הסגנון הג’פנדי (Japandi) הוא blend – תמהיל, של שני סגנונות העיצוב: הסקנדינבי והיפני, על התרבויות השונות ואורח החיים השונה שהן מייצגות. הסגנון הג’פנדי הוא בחירה אידיאלית לבתים של בני הגיל השלישי בזכות היכולת שלו לשלב בין אסתטיקה, יופי, פונקציונליות ונוחות. הסגנון מזוהה עם מראה נקי, פשוט ואלגנטי, וחף מעומס של פרטים. 

החפצים והזיכרונות שנאספו במהלך השנים – חלקם מטיולים ומסעות, חלקם יצירות או מלאכת יד אישית, נבחרים בקפידה ויוצרים יחד שקט ויזואלי.

תכנון ועיצוב: עידן סמרי יהלום | צילום: הגר דופלט

כשבני גיל הזהב זוכים ובוחרים להתאים את ביתם לצרכיהם ולטעמם, ליהנות מהיש ומהיכולת הכלכלית, תכנון זהב וחזון עיצובי ישלבו תרבות, אורח חיים ופונקציונלי ויוגשו לדיירים כמרחב מגורים מכיל ושליו וסביבה ביתית ואידיאלית. 

כתבה זו נוצרה בסיוע האדריכלית עידן סמרי יהלום, בוגרת ויצו קנדה ובעלת תואר B.Arc מאוניברסיטת Cardiff University UK. בעלת משרד אדריכלים הנושא את שמה מעל שני עשורים. 

ליצירת קשר במספר הטלפון 050-7573939 / 04-8346125 או בעמוד האינסטגרם של עידן.

כתבות נוספות

כתבות נוספות

כתבות אחרונות

״שלמו רק 7% ויש לכם דירת יוקרה במרחק נגיעה מהים״: פרויקט ALFA במתחם ה- 1000 ראשון לציון בהצעה יוצאת דופן!

מתחם ה-1000 בראשון לציון צובר תאוצה כאחד הפרויקטים השאפתניים והחדשניים ביותר בתחום הנדל״ן בישראל, ומיועד להפוך ל״עיר החדשה״ של המרכז. המתחם נבנה בימים אלו...

המדריך המקיף לארגון והפקת אירועים עסקיים מוצלחים

העולם העסקי המודרני מבין את הערך האסטרטגי שמביאים אירועי חברה לארגון. מעבר לגיבוש והנאה, אירועי חברה מהווים פלטפורמה אפקטיבית להעברת מסרים ארגוניים, חיזוק המחויבות...

שדרות בתל אביב – המדריך המלא לשדרות תל אביב

שדרות בתל אביב מהוות חלק בלתי נפרד מהנוף העירוני ומשמשות כריאות הירוקות של העיר. הן מציעות מרחב ציבורי ייחודי המשלב בין תנועת הולכי רגל,...
spot_img
אני מאשר קבלת שיחות טלפון שיווקיות מאת המפרסם