פאפא ג’ונס עם המתכון המושלם לכבוד יום הפיצה הבינלאומי
ממאכל של איכרים איטלקיים לפסגת הקולינריה העולמית. אין ספק שהפיצה עברה כברת דרך מרשימה וכעת יש לה יום חג מיוחד משלה. יום הפיצה הבינלאומי חל בכל שנה ב-9 בפברואר וזה התירוץ האולטימטיבי לאכול פיצה בכל שעה ביום, כתחליף מפנק לארוחת הבוקר, צהריים, ארוחת ארבע, ערב, וגם כנשנוש. אין דרך טובה יותר לחגוג את המאכל האיטלקי הקסום מאשר עם הפיצה האמריקאית האהובה מכולן, פאפא ג’ונס. בנוסף יום הפיצה הבינלאומי השנה יוצא גם יום המשפחה ומה יותר משפחתי ומפנק מערב פיצה מהנה עם האהובים עליכם?
יום הפיצה הבינלאומי – איך הכל התחיל?
פיצה היא אחד המאכלים הפופולריים והאהובים ביותר על פני כדור הארץ, אבל איך בדיוק זה קרה, מתי הפיצה הפכה ממאכל איטלקי מקומי לסנסציה בינלאומית? אנו לוקחים אתכם לטיול בציר הזמן של המאפה האיטלקי הקסום. המסע שלנו מתחיל במאה ה-10 בנאפולי. הפיצה החלה את דרכה כמאכל של עובדי האדמה האיטלקים שהשתמשו במצרכים שהיו זמינים עבורם להכנת ארוחה שתמלא אותם באנרגיה. באותם ימים הפיצה הייתה דומה יותר לפיתה במהותה ועוד לא היה בה רוטב עגבניות.
הרוטב הגיע מאוחר יותר, במאה ה-16 כשהחל יבוא העגבניות מדרום אמריקה לאירופה ובפרט, לעיר הנמל נאפולי. המקומיים החלו להכין מהלימון לימונדה (או יותר נכון, רוטב מהעגבנייה), והפיצה כפי שאנו מכירים אותה כיום, החלה לקבל צורה. קופצים קצת קדימה למאה ה-19, שנת 1830 ליתר דיוק. השנה בה הוקמה הפיצריה הראשונה בעולם, בנאפולי. היא החליפה את דוכני המזון והחלה למכור משולשי פיצה חמים לבני מעמד הפועלים (אמנים מקומיים, סטודנטים ואחרים).
ג’נארו לומבארדי היה מהגר איטלקי שהגיע לארצות הברית בשנת 1897 במסגרת גל ההגירה הגדול של סוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20. ב-1905 הקים את Lombardi’s, הפיצרייה הראשונה באמריקה. והיא פועלת עד היום. עד שנות ה-30, המאפה האיטלקי היה ידוע ברחבי ארצות הברית כ- ”פאי עגבניות” ובאותה תקופה החלו לקרוא לו בשם שכולנו מכירים, ”פיצה”. ולבסוף, יום הפיצה הבינלאומי. קשה להניח את האצבע על נקודת הזמן המדויקת בה החלה המסורת האהובה, אך ידוע שהיא התחילה בארצות הברית בתחילת שנות ה-2000 וצברה תאוצה במהירות. מאז ועד היום כל שנה ב-9 בפברואר מציינים בכל העולם את יום הפיצה הבינלאומי.
איכות וטעם ללא פשרות
Better Ingredients, Better Pizza זאת לא עוד סיסמה אלא מנטרה, דרך חיים עבור פאפא ג’ונס. רשת הפיצריות האמריקאית הוותיקה מקפידה על שימוש בחומרי הגלם האיכותיים, המזינים, האותנטיים והטריים ביותר בשוק לאפיית הפיצות והמנות השונות בתפריט שלה. בכל אחד ואחד מ-6,000 הסניפים שלה, ביותר מ-50 מדינות, כבר 40 שנה.
הבצק מגיע בשיא טריותו לסניפי פאפא ג’ונס ישראל לאחר שנאפה במפעל המקומי. רוטב העגבניות האייקוני מיוצר מזן עגבניות מיוחד שגדל בתנאי שטח ספציפיים שמעניקים לו את טעמו הממכר. הגבינות הן גבינות אמיתיות מאיטליה ויוון, הירקות נקטפו מהשדה היישר לשולחן, הבשרים (הפפרוני, העוף, הנקניקים והקראמבל) טריים-טריים והתחליפים הטבעוניים מזינים ובריאים. בפאפא ג’ונס מקדישים תשומת לב לכל פרט, גדול כקטן, והתוצאה? פיצה עם מרקם עשיר ושפע טעמים בלתי נשכחים.
נבחרת פיצות מנצחת גם ליום הפיצה הבינלאומי
יום הפיצה הבינלאומי סוף כל סוף כאן. עכשיו רק נשאר לבדוק איזו פיצה תעשה לכם את החג. לפאפא ג’ונס יש כמה המלצות חמות מהתנור:
- טוליפ – פיצה צמחונית צבעונית ומקסימה עם תירס, זיתים שחורים, עגבניות, פטריות ומוצרלה איטלקית. פיצה שהיא חגיגה לעיניים וגם לחיך.
- סופר פאפא – פיצה בשרית מפנקת במיוחד עם נקניק איטלקי, פפרוני בקר, קראמבל בשר, פלפלים, בצל וזיתים שחורים. קרניבורים מושבעים? זו הפיצה בשבילכם.
- עוף ברביקיו – כשהמטבח האיטלקי והמטבח האמריקאי נפגשים נוצרת פיצה קסומה עם עוף בגריל, בצל, נקניק איטלקי ורוטב ברביקיו מעושן אקסקלוסיבי של הרשת.
- טוסקנית 6 גבינות – פיצה מבוססת תערובת 6 גבינות איטלקיות משובחות ואותנטיות שתמלא לכם את הלב והבטן בכל טוב. הכי צ’יזי אבל נכון.
- הצמחונית – פיצה נהדרת עם ירקות טריים, פטריות, זיתים שחורים, פלפל ירוק, עגבניות ובצל שיוצרים קשת רחבה של טעמים.
מרכיבים את פיצת החלומות מ-א’ ועד ת’
אם עברתם על התפריט של פאפא ג’ונס וראיתם פיצה שהייתם משדרגים מעט או שקיבלתם רעיון לפיצה מקורית, תוכלו להגשים את חלום הפיצה המושלם ב-10 אצבעות. החל מהבצק, דרך הקראסט ועד לאחרונת התוספות – אתם קובעים איך הפיצה שלכם הולכת להיראות.
תוכלו לבסס את הפיצה על מנה קיימת או לבנות אותה מהיסוד. אתם מחליטים אם אתם רוצים פיצה על בסיס בצק קלאסי, דק, טבעוני, איטסיין מופחת פחמימה, קראסט עם מילוי או בצק ללא גלוטן. אתם קובעים גם את גודל הפיצה הרצוי. יש בצקים שמגיעים בגודל מקסימלי XL, אחרות L והאיטסיין ספציפית מגיעה בגודל M בלבד (אל תתנו לגודל להטעות אתכם, היא ממלאת, מאוד).
לבסוף, עוברים לתוספות. לרשותכם היצע רחב של משאבים איכותיים, טריים וטעימים: ירקות (תירס, זיתים, פטריות), גבינות, בשרים, דגים ותחליפי בשר טבעוניים מצויינים להכנת הפיצה המושלמת בשבילכם. מבצעים הזמנה באפליקציה או באתר ותוך 30 דקות כבר אוכלים.
יום הפיצה הבינלאומי יהיה בלתי נשכח עם פאפא
ה-9 בפברואר הוא יום הפיצה הבינלאומי וזהו היום שבו המאכל האיטלקי שאי אפשר לעמוד בפניו עומד במרכז תשומת הלב, הפיצה. אבל אם כבר עושים כבוד לפיצה ביומה המיוחד, עושים את זה נכון, כמו שצריך. עם פיצה איכותית, ורסטילית, מפנקת, שנותנת לכם אקסטרה. במילים אחרות, פאפא ג’ונס.
רשת הפיצריות האמריקאית הוותיקה מייצרת כבר 40 שנה פיצה באיכות ראשונה במעלה, טעם קסום שכולם יכולים להנות ממנה, ללא הבדל תזונה, העדפה או השקפה. כל אחד ואחת יכולים למצוא בתפריט הרשת את הפיצה המושלמת בשבילם או להרכיב אותה לגמרי בעצמם ולהתאהב בכל פעם מחדש. ביום הפיצה הבינלאומי 2024 לא מתפשרים על האיכות, הטעם והמבחר ומזמינים פאפא ג’ונס, הפיצה האמריקאית שתעניק לכם חוויה בלתי נשכחת, שתשאיר אתכם רעבים לעוד.