זכיינות היא שיטה עסקית מקובלת בענפים רבים במשק, פארמה, תכשיטים, טכנולוגיה ועל אחת כמה וכמה בענף המזון. למה זכיינות בענף המזון המהיר היא צעד חכם עבור זכיינים בתחילת דרכם, ולמה משתלם לשתף פעולה דווקא עם פאפא ג’ונס? כל התשובות בכתבה הבאה.
זכיינות היא מודל עסקי במסגרתו אדם מקים עסק בחסותו של מותג מצליח וזוכה להשתמש בשמו, בסמליו, נהלי העבודה ומוצריו על מנת לקדם אותו. אותו אדם נקרא זכיין. מודל זה נפוץ בעולמות הפארמה, האופנה, טכנולוגיה וכמובן ענף המזון. היתרון הגדול הוא שלא מתחילים מנקודת אפס, לא צריכים להמציא את הגלגל כדי לבלוט בנוף כי חוברים למותג מוכר, אהוב, מבוסס, בעל מוניטין וקהל לקוחות נאמן. כמה מהמותגים הגדולים והאהובים ביותר בעולם פועלים בענף המזון המהיר. אחת הרשתות הבולטות בענף זה היא כמובן פאפא ג’ונס, הפיצריה הותיקה מארצות הברית. מדוע כדאי להקים זכיינות דווקא בענף המזון המהיר ולמה זכיינות בפאפא ג’ונס עוזרת לפתוח דלתות רבות? גללו למטה כדי לגלות את התשובות.
זכיינות – למה דווקא בעולם המזון המהיר?
המזון המהיר הוא עולם ומלואו המכיל בתוכו אינספור תת קבוצות של מזונות אהובים מכל העולם: המבורגרים, טאקוס, כנפי עוף וכמובן פיצות. רשתות מזון מהיר קמו כדי לספק מענה לצורך הבסיסי ביותר של האדם: ארוחה חמה ומשביעה שלא צריך לעבוד קשה בשבילה.
ארוחה שמגיעה חמה עד הדלת במהירות. ארוחה שלא מצריכה מכם לצאת לסופרמרקט כדי להשיג את כל המצרכים (בהנחה שבאמת מוצאים כל מה שדרוש למתכון) ולעמול שעות ארוכות במטבח כדי לחתוך, לתבל, לטגן, לאפות מנה שמסיימים ב-5 דקות. מזמינים מה שאוהבים ותוך זמן קצר כבר יושבים ואוכלים.
ענף המזון המהיר כאמור כולל מגוון מאכלים, מטבחים מהעולם: איטלקי, מקסיקני, אמריקאי, ים תיכוני. במילים אחרות, אין סוף לאפשרויות. השפע הקולינרי הרחב טומן בחובו כמויות עצומות של פוטנציאל עסקי. הזדמנויות גדולות עבור בעלי עסקים, עצמאיים ויזמים שרוצים להשתלב בענף ולדהור קדימה. כל בעל עסק יכול לבחור את נישת המזון שהוא הכי מתחבר אליה, זה יכול להיות סושי, ווק, סליידרס, לחבור למותג בינלאומי או מקומי מצליח, ולצאת לדרך כשכבר יש בידיו עסק שיש לו כבר זהות מוגדרת ואהובה על רבים.
2 מודלים של זכיינות בפאפא ג’ונס
אחרי שדיברנו על הפוטנציאל העצום הקיים בענף המזון המהיר, הגיע הרגע לדבר על פאפא ג’ונס בפרט. פאפא ג’ונס היא רשת פיצריות אמריקאית שהוקמה לפני כ-40 שנה בארצות הברית, כיום היא מונה למעלה מ-6,000 סניפים ב-50 מדינות והזרוע עוד נטויה. מדובר ברשת הצומחת ביותר בעולם, רשת שמציעה הזדמנויות רבות לזכיינים. פאפא ג’ונס פועלת ב-2 שיטות זכיינות: מלאה ותפעולית. לכל אחת מהן יתרונות רבים.
זכיינות מלאה היא מודל שבו הזכיין רוכש את הזיכיון מהרשת והופך להיות בעל העסק. הוא רשאי להשתמש בקניין הרוחני שלה, סמליה, מוצריה, וליישם את תרבות העבודה, הנהלים והערכים הנהוגים בה. לעומת זאת, מודל הזכיינות התפעולית עובד באופן קצת שונה. הזכיין הוא האדם האחראי על תחזוקת החנות, הנראות שלה, ניהול העובדים, העבודה מול הלקוחות ועוד. הוא מנהל הסניף. הרשת המזכה מספקת לזכיין מלאים וסחורות כדי לסייע לו במילוי תפקידו. בסוף כל חודש הזכיין מקבל אחוזים מפדיון העסק.
פאפא ג’ונס מלווה את הזכיינים שלה צעד-צעד בדרך לפסגה
פאפא ג’ונס מעניקה לזכיינים שלה תמיכה מלאה לכל אורך תהליך הקמת הסניף בבעלותם. היא מלווה את הזכיינים שלה מרגע שהרעיון להקמת העסק צומח במוחם ועד הרגע שהוא הופך למציאות, חנות פיזית שעומדת מוכנה להרצה. פאפא ג’ונס והזכיינים עובדים בשיתוף פעולה. הם ממלאים תפקיד מרכזי בקבלת ההחלטות בנוגע לחנות המתגבשת. בעוד שהרשת הבינלאומית תורמת מניסיונה הרב ומביאה איתה את הקשרים, הידע המקצועי והמוניטין המפואר כדי לקדם את הקמת החנות החדשה על הצד הטוב ביותר.
פאפא ג’ונס מספקת ליווי מ-א’ ועד ת’ הכולל הכשרה בת חצי שנה באחד מסניפי הרשת כדי להחדיר בזכיינים את תרבות העבודה והערכים של הרשת ולהבטיח שיש להם את כל הידע והמיומנויות הנחוצות. הרשת גם עוזרת בבחירת לוקיישן אסטרטגי לסניף החדש. היא מספקת מעטפת שיווקית שמייצרת מכירות כבר מהיום הראשון לפתיחת החנות. פאפא ג’ונס גם מציעה ייעוץ פיננסי, הכשרת עובדים. ולבסוף, כל זכיין בפאפא ג’ונס זוכה לבעלות אזורית (לרוב על עיר שלמה). פאפא ג’ונס מכינה את הקרקע וזורעת את הזרעים כדי שהזכיינים יוכלו לקצור את פירות ההצלחה.
זכיינות עם פאפא ג’ונס – אינסוף הזדמנויות לגדול ולהתעצם
זכיינות בענף המזון המהיר מזמנת אינספור הזדמנויות להצלחה עסקית, על אחת כמה וכמה כשבוחרים נישה פופולארית ואהובה כמו פיצה. המאכל האיטלקי הורסטילי שאפשר לאכול בשלל דרכים, עם שפע של תוספות אפשריות, במגוון רחב של סיטואציות. אחת השחקניות הבולטות בעולם הפיצות היא פאפא ג’ונס, פיצריה אמריקאית שחושבת מחוץ לקופסא עם תפריט מגוון שפונה לכל שכבות האוכלוסייה. ב-40 שנותיה הקימה הרשת 6,000 סניפים, 26 מהם נפתחו בישראל בפחות מעשור. המספר הזה צפוי להכפיל את עצמו תוך שנתיים.
הרשת צומחת במהירות, במגמה של האצה. לכן מהווה אופציה מצוינת לזכיינים שמעוניינים להתברג בתחום המזון המהיר ולראות הצלחה עסקית בעתיד הקרוב. פאפא ג’ונס לא רק מותג מצליח וגדול בעולם אלא שהיא רשת שמטפחת זכיינים ודואגת לספק להם את מיטב הכלים, האמצעים, המשאבים והמיומנויות החיוניות להצלחה עסקית: לוקיישן מנצח לסניף, ייעוץ עסקי, ייעוץ פיננסי, הכשרת עובדים וזה רק על קצה המזלג. פאפא ג’ונס מספקת רשת ביטחון יציבה וחזקה שבזכותה ניתן להקים עסק תחת מותג ידוע שהביקוש למוצריו רק הולך וגובר.