העולם מתקדם לדיגיטל ואוטומציה אבל היחסים בין לקוחות לספקים עדיין נשארו מאחור

תוכן שיווקי

“שוטף פלוס”, צמד מילים שאם תגידו אותן לנותני השירות, הם לא יתלהבו. למה בעצם? האם זה מצב שצריך פשוט לקבל? לא בטוח.

הלקוח בצד השני, לעומת הספק, נהנה מהשיטה הזאת – הוא ממשיך לדחות תשלומים. קשה לאתר במדויק מתי החלה השיטה, אבל ההערכה היא שמדובר בתקופת זמן של לפני 500 שנה פחות או יותר. בעבר, היו מביאים סחורות ממדינות רחוקות, בספינות. ובשביל שלא יקרה משהו לסחורות, כמו שוד או טביעה, היו נותנים שטר חוב המאשר שאכן הסחורה מגיעה לקונה. אחרי מספר חודשים, תלוי כמה זמן לוקח להעביר את הסחורה, היו מעבירים את הסחורה לקונה. היום זה קצת אחרת.

בדרך כלל יש ללקוח את הכסף לשלם את הכל מראש, אבל מכל מיני סיבות, לפעמים היסטוריות ולפעמים קשורות לאמון, הוא לא משלם את הכסף מראש. זה מוביל למתח בין הספק ללקוח, מתח שנמשך גם במהלך העבודה וגם אחרי שהגיעה הסחורה. הספק לא בטוח שהוא יקבל את הכסף, ומתחיל לרדוף ולבקש שיקדימו אותו, והלקוח חושש שהספק יברח עם הכסף ברגע שהוא יקבל אותו.

מהצד של הלקוח, זה מוביל לאתגרים בניהול הספרים, כי אם יש ללקוח אחד 100 ספקים, וכל אחד עובד בתנאים אחרים, אז צריך לנהל את הכל, ולתת את התשלום בזמן. ואז מתחילים הטלפונים: “העברת חשבונית או דרישת תשלום?”, “תוכל לשלוח שוב לסימה מהנהלת חשבונות?”. לא פעם קורה שספקים אשר שלחו את הכל בזמן, מקבלים שיחה של “איפה החשבונית”, כי עברה תקופה ארוכה מהרגע שהסחורה או המוצרים נשלחו, ועד מועד התשלום.

בעולם הדיגיטל שאנחנו חיים היום, חייבת להיות דרך נוחה יותר לקבל תשלומים.

הדיגיטל פה, עכשיו הכל טוב?

תשלומים בנייד, באשראי, בנגיעה, באפליקציה, ב-NFC, ועוד. עולם התשלומים עבר מהפכה אמיתית בשנים האחרונות מאז שפרצו האינטרנט והרשתות החברתיות לחיינו. אז למה אנחנו עדיין עובדים בשיטה כל כך מיושנת שהיתה נהוגה עוד בתקופת מרקו פולו?

החשבוניות גם עברו מהפכה, ואנחנו לא צריכים יותר להדפיס, או ללכלך את הידיים עם דיו, הכל במייל או בווטסאפ, אז למה שוטף פלוס לא יכול לעבור דיגיטציה משלו? אם כבר עברנו לדיגיטל, הגיע הזמן להיפטר מקלסרי הענק שהם היום נחלתם של רואי חשבון ומחלקות פיננסים גדולות. אומרים שמי שיש לו את הכי הרבה קלסרים, הוא הכי שווה. טוב לא באמת, אבל זה מיותר, מלכלך, והיום כשאנחנו משתדלים לשמור על הכדור (ארץ), אז גם זה מזהם, מאוד. 

ואם אנחנו בעניין של טרנספורמציה דיגיטלית אז למה לא לשדרג את השיטה גם קצת?

איך נראית היום שיטת השוטף?

עד היום היו לנו שני שחקנים מרכזיים בשיטת השוטף פלוס, אולי אפילו שלושה.

הראשון הוא כמובן הלקוח, הוא זה שיזם את השיטה, “הממציא”, הוא המרוויח הגדול שזוכה לשלם לספק מתי שהוא קובע.

השני הוא הספק, יותר מקופח מהלקוח. נכנע לגחמות הלקוח כי הוא צריך את העבודה ומקווה להמשיך לעבוד איתו בחודשים הבאים בשביל הביטחון התזרימי.

השלישי, הגוף המממן. בנק או גוף פיננסי אחר, כמו בית השקעות. רוב העסקים מחפשים גוף פיננסי אשר יעזור להם לטפל בבעיות התזרימיות שנוצרות משיטת השוטף והם זקוקים לגוף אשר ייתן להם את האשראי.

Beneficial Factoring – פתרון מנצח מעולם הדיגיטל והאוטומציה פוגש את “שיטת השוטף”

אחרי שהבנו מה יש היום, האם נוכל לשפר זאת? בעזרת שיטת Beneficial Factoring של חברת Up Capital, אשר מאפשרת WIN WIN WIN, כל הצדדים מרוויחים. גם הספק, אשר יוכל לקבל את הכסף שלו לפני הזמן, גם הלקוח, אשר ירוויח מהעבודה עם המערכת של אפ קפיטל וגם הגוף המממן.

הספק לא יחכה יותר לסוף ה-90, או אפילו 120 יום. הוא יכול לקבל את הכסף שלו מרגע אישור החשבונית במערכת של הלקוח. אין יותר לרדוף אחרי הלקוח, מיילים ושיחות שלא נענו ועוד. מהרגע שהתבצע התשלום הכסף עובר לחשבון הבנק של הספק בתוספת עמלה מינורית.

הלקוח המשלם יכול לתת לספקים שלו קצת נחת וממשיך לשמור על ימי התשלום והתנהלות תזרימית כמו שהיתה לו מקודם. ספקים הפועלים עם המערכת, לא יתקשרו יותר לשאול “איפה הכסף”, ומחלקת הפיננסים יכולה לנשום לרווחה, כי היא גם מקבלת דוחות מפורטים על כל הספקים שלה. לא משנה אם יש לה 5 ספקים או 500. הוא משלם דרך המערכת ומקבל תגמול מסויים בעקבות השימוש בה. 

גם הגוף המממן מרוויח כי הוא יכול לעבוד עם לקוחות שלא היו נגישים עבורו לפני כן. אם הלקוח היה רגיל לעבוד עם גוף מממן א’, ויש לו תקרה מסוימת, כעת באמצעות העבודה עם המערכת, הוא יכול לקבל אשראי מגוף מממן ב’. 

את כל מה שדיברנו עליו ניתן לראות בסרטון:

למידע נוסף ואיך תוכלו אתם לייעל את שיטת השוטף שלכם כבר היום, לחצו כאן.

אפ קפיטל היא חברת פינטק אשר פיתחה טכנולוגיה ייחודית ושירות דיגיטלי חדשני להנגשת אשראי ומימון לעסקים קטנים ובינוניים (MSME) בצורה פשוטה, מהירה והוגנת. החברה עובדת עם הבנקים והגופים המממנים הגדולים במשק, רשת פארמה גדולה, חברות תשתיות ונדל”ן מניב ואפילו רשת מוסכים. החברה פועלת לייעל את שיטת השוטף לכל הצדדים המעורבים בה ולהביא מהפכה אמיתית בעולם פתרונות התשלום.

כתבות נוספות

כתבות נוספות

כתבות אחרונות

פיצה באר יעקב

עכשיו בבאר יעקב אפשר ליהנות מפיצה מעולהבאר יעקב ממשיכה להתפתח ועימה מתפתחות עוד אפשרויות לאכול טוב. כן, גם כאשר מדובר על  פיצה בבאר יעקב...

יוון ממשיכה להוביל בשנת 2025: היעדים המומלצים לחופשה מושלמת

יוון הפכה ליעד המועדף על הישראלים, ולא במקרה. השילוב בין יעדים אטרקטיביים, חופים מרהיבים, תרבות עשירה ואוכל נהדר הופכים אותה לאחת הבחירות הטובות ביותר...

קורס קונדיטוריה ובישול – כל מה שצריך לדעת לפני שנרשמים

בעולם הקולינריה, מקצועות הקונדיטוריה והבישול זוכים להערכה רבה ולביקוש גבוה. רבים חולמים להפוך את התשוקה שלהם לאפייה ולבישול למקצוע של ממש, ולשם כך, קורס...
spot_img
אני מאשר קבלת שיחות טלפון שיווקיות מאת המפרסם